vrijdag 25 september 2015

Jozef De Kesel is natuurlijk nog een grotere verrader dan Leon Lemmens:

Les évêques belges plaident pour un christianisme "low profile" en Irak

Onze 'bisschoppen' pleiten voor een low-profile-kerk in Irak.

Wat hebben onze 'bisschoppen' daar mee te maken?

Les évêques belges estiment que les chrétiens doivent rester en Irak “sans désir de convertir” ["Zonder de wens te bekeren!" Dit is ketterij!!! Dit is apostasie!!!] mais avec “la mission de servir ce pays”.  C'est leur conclusion, lundi, au terme d'une visite de quatre jours dans le Kurdistan irakien. Guy Harpigny, évêque de Tournai, Jozef De Kesel, évêque de Bruges, et Léon Lemmens, évêque auxiliaire de Malines-Bruxelles, étaient mandatés par la conférence épiscopale.

“Ce n'est pas à moi à dire ce qu'ils doivent faire”, dit Guy Harpigny [Hou dan ook je mond!]. “Le patriarche chaldéen a ses priorités. Les parents ont d'autres soucis et pensent à l'avenir de leurs enfants. Mais ce serait une perte immense de multiculturalité de voir partir les chrétiens d'ici.

Indien het Katholieke Geloof in Irak zou verdwijnen, zou dat "een immens multicultureel verlies zijn..."

Wat kramen deze lieden uit? Een multicultureel verlies???

C'est l'avis également de Jozef De Kesel. “Il faut être présent dans ce pays, sans désir de convertir”, dit-il.

De Kesel: "Men moet aanwezig zijn in het land, zonder de wil te bekeren."

WAT?

Bron: La Libre

Link:

http://www.lalibre.be/actu/international/les-eveques-belges-plaident-pour-un-christianisme-low-profile-en-irak-55ffca723570b0f19ec810f2#90edc


Apostaat Jozef De Kesel wil dus niemand bekeren!

Hiermee gaat De Kesel regelrecht in tégen het gebod van Jezus Christus:

Mat 28:19  "Gaat dus heen; onderwijst alle volken!"

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Christenen worden dagelijks afgeslacht door die moslims. De prijs volgt nog voor al die historische fouten.

Anoniem zei

Mag ik erop wijzen dat de Melkietische en Syrisch-Katholieke Kerken in Turkije, Syrië en Irak in volle communie met Rome zijn. Dus, moet er onder hen geen enkele bekeerd worden, want ze zijn al rooms-katholiek. Veel katholieker trouwens dan de Belgische bisschoppen zelf.

WAAROM SPREEKT LEMMENS OVER BEKEREN? DE MAN IS GETIKT.

The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 12:09

De Jezidi's waar het in het stuk met Lemmens over gaat, zijn niet Katholiek, en zelfs niet Christelijk. Van hen kan toch verwacht worden, dat ze zich zouden bekeren.

Lemmens is in het geheel niet van plan hen te bekeren, zoals je van een Katholieke Bisschop zou kunnen verwachten, hetgeen hij natuurlijk niet is!

Bekering an sich is natuurlijk geen doel, maar wél een middel om ook deze mensen in de hemel proberen te krijgen.

Wel, Lemmens probeert het zelfs niet eens!

Anoniem zei

@GA 25 september 2015 13:31

Ja goed. U leest het zo. Misschien dat ik dom ben, maar Lemmens is getikt.

Hij zegt dat de christenen in Irak moeten blijven zonder gedwongen bekering.

Dat moet hij niet tegen een Westerse reporter zeggen. En hij mag het zeker niet zeggen op het moment hij zich met een Jezidi laat fotograferen. Want dat wekt natuurlijk (de opzettelijk gewenste) verkeerde indruk.

Hij moet dat tegen ISIS gaan vertellen, want het zijn zij die je dwingen te kiezen tussen het afsnijden van je voorhuid of je hoofd. Hij kan Al-Baghdadi zelfs een copie van Nostra Aetate geven, om zijn afkeur tot bekeren of zelfs gedegen godsdienstonderricht te illustreren. En wat een indruk dat op de Sultan zal maken.

Waarop Baghdadi hem zal vragen, “Als je iemand niet tot het ware geloof wil bekeren, haat jij je medemens? Of geloof je zelf niet dat je het ware geloof hebt? Wij geloven dat wij wel het ware geloof hebben en wij zullen iedereen bekeren.” Waarop Lemmens zijn missie teneinde ziet.

Toen H. Franciscus naar het Heilig Land trok, is hij voor de moslims letterlijk door het vuur gewandeld, en dat maakte indruk op de Sultan. Ik zie Lemmens dit niet doen. Zelfs de bisschop van Rome die zich “Franciscus” noemt, gaat in de Moskee bidden in plaats van zijn naamgenoot te imiteren.

De eis van Lemmens aan het adres van ISIS is absurd.

Het belangrijkste echter is dat het hemeltergend is dat die lui blijven praten op een manier alsof ISIS (Islamic State) een legitiem land zou kunnen vormen, dat men met hen kan onderhandelen, met hen samenwerken, diplomatieke banden smeden, dat Islamic State lid van de VN kan worden, misschien zelfs ook van de NAVO, of ze laten deelnemen in de wereldbeker voetbal.

Nee.

ISIS moet uitgeroeid worden, tot de laatste man. En dan kunnen de vluchtelingen terug. Met hen onderhandelen is geen optie – dat is zelfmoord – Letterlijk.

Lemmens heeft trouwens genoeg stront in zijn eigen varkenstal die hij moet eerst uitmesten eer de morele autoriteit zal hebben naar de Sultan te kunnen gaan zonder belachelijk gemaakt te worden.

Mijn vraag blijft; wat doen die lui daar, afgezien de ramptoerist uit te hangen?

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer