maandag 28 september 2015

De Redactie: "Pauselijke toespraak leidt tot verschillende interpretaties"

Had de paus het in zijn toespraak tot de VN al dan niet over het homohuwelijk? Dat blijkt niet zo eenduidig als wij afgelopen vrijdag meldden. Hoewel hij de term "homoseksualiteit" inderdaad niet gebruikte, had de kerkvorst het wel over een "ideologische kolonisering" door "het opdringen van abnormale en onverantwoorde levenswijzen die vreemd zijn aan de menselijke identiteit".

Die woorden zijn door het Franse persagentschap AFP geïnterpreteerd als een verwijzing naar het homohuwelijk. Het persagentschap Belga heeft zich op deze informatie gebaseerd om een bericht te maken: "Paus haalt in toespraak voor VN uit naar homohuwelijk", een bericht waarop ons artikel op zijn beurt was gebaseerd. [Dat Bergoglio "uit zou halen" naar het 'homohuwelijk' leek ons toen al zeer onwaarschijnlijk, aangezien men tijdens de komende Sodomieten-synode het 'homohuwelijk' natuurlijk meer acceptabel wil maken.]

Sommigen onder u waren gechoqueerd door deze interpretatie. Zoals afgelopen vrijdag vermeld ging de pauselijke toespraak inderdaad ook over andere thema's, maar door dit misverstand en door snel over de toespraak te berichten, lag de focus van onze berichtgeving niet juist. Ook andere Vlaamse media volgende de interpretatie van Belga.

Daarom hieronder de vertaling van de bewuste passage uit de pauselijke toespraak.

"Bijgevolg vereisen het verdedigen van het milieu en het bestrijden van uitsluiting dat wij een morele wet erkennen die de menselijke natuur zelf, het natuurlijke verschil tussen man en vrouw en het absolute respect voor het leven in al zijn fases en dimensies behelst."

"Zonder de erkenning van sommige ontegensprekelijke natuurlijke begrenzingen en zonder de onmiddellijke toepassing van deze pilaren van integrale menselijke ontwikkeling, dreigt het ideaal om de toekomstige generaties te vrijwaren van de gesel van de oorlog en het promoten van sociale vooruitgang, een betere levensstandaard en grotere vrijheid een onbereikbare illusie te worden. Erger nog: het kan doelloze kletspraat zijn die dient om verschillende soorten van misbruik en corruptie te verdoezelen, of een ideologische kolonisering door abnormale en onverantwoorde levenswijzen op te dringen die vreemd zijn aan de menselijke identiteit."

Zoals altijd bij Bergoglio is dit opnieuw onbegrijpelijk koeterwaals!

Een tekst die voor verschillende interpretaties vatbaar is, zoveel is duidelijk. In elk geval is de katholieke kerk geen voorstander van het homohuwelijk, dat is geen geheim. Tot nu toe heeft paus Franciscus zich over de kwestie in het openbaar vooral erg op de vlakte gehouden. 

Aangezien er bij een zogenaamd 'homohuwelijk' nooit kinderen kunnen worden verwekt, is het 'homohuwelijk' géén huwelijk, maar een anti-huwelijk!

Bron: De Redactie

Link:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2454741


Weer laat Bergoglio een kans voorbijgaan om ofwel te zwijgen, ofwel in zeer klare en duidelijke bewoordingen het zogenaamde 'homohuwelijk' te veroordelen!

Neen, het applaus van de wereld was hem ook dit keer meer waard dan de Boodschap uit de Heilige Schrift!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Als ze willen weten wat hij bedoelde, dat ze het hem gevraagd hadden. Maar nee, elke 'goede' speech aan de VN is wartaal, die in een slecht Engels accent gegeven wordt, en stil genoeg uitgesproken wordt, om hen die proberen hun jet-lag bij te werken niet wakker te maken.

The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 07:52

Probleem is dat Bergoglio glashelder was aangaande zijn politieke agenda.

De beetjes 'geloofsverkondiging' waren van het eerste tot het laatste woord erg wazig.

Iedereen kan dus alles op zijn manier uitleggen.

Maar, wij trappen niet in die truc van Bergoglio.

Wij hebben geen Bergoglio nodig om ons te vertellen, wat Katholiek is en wat niet.

In de eerste plaats is er de Heilige Schrift en de Catechismus.

Anoniem zei

@ GA 07:52 : Klopt

Voor mij was het heel duidelijk. Het was helemaal niet katholiek. Het woord 'God', "Jezus", "religie", "kerk", kwamen helemaal niet voor. Het woord “spiritueel” 5x, en zijn mond liep over met Laudato Si, alsof het het enigste document is dat ooit door het Vaticaan gepubliceerd is.

Toch is de speech zo heel slecht niet. Eigenlijk herhaalde Bergoglio de hele katholieke moraal, maar zei alleen niet dat het katholiek was, maar zei wel dat overtredingen van de moraal (waarvan hij niet zei dat het katholiek was) slecht voor het milieu is.

Hij begon zijn speech met een geschiedenis van de VN, en wat de doelstellingen van de VN zijn.

Hij gaf dan kritiek op de VN omdat ze niet voor hun eigen doelstellingen IJVEREN, maar alleen problemen ANALYSEREN, EROVER PRATEN, zonder er iets aan te DOEN.

De speciale vermelding van Dag Hammarskjöld, de secretaris generaal die omgekomen is tijdens een vredesmissie is grappig. (In 1961 is zijn vliegtuig afgeschoten en op 16 July 2015 was het crash-rapport al klaar.)

Hij sprak dan natuurlijk over geld, en hoe de VN het geld niet voor het goed van de mensheid inzet, en dat dit slecht voor het milieu is.

Toen ging hij verder met een afkeur van seksuele uitbuiting, slavenhandel, en georganiseerde misdaad, want dat is slecht voor het milieu.

“Oorlog is de ontkenning van alle rechten, en een dramatische vergrijp op de natuur”. Oorlog is slecht omdat het slecht voor het milieu is.

Hij ging verder met nog wat meer voorbeelden van hoe de VN haar werk niet doet, hoe ze eigen statuten met voeten vegen en hoe dit slecht is voor het milieu.


Op een manier is het slim. Niemand zal met je twisten wanneer je zegt dat het slecht voor het milieu is. Hoe durf je mensen te verhandelen, wanneer je zodoende ijskappen doet smelten. Helaas is het ook gewauwel, en alles behalve katholiek.

Maar waarom niet? Een paus hoort niet bij de VN thuis, en moet daar wegblijven omdat de VN volgens haar statuten voor de destructie van religie ijvert. Als een 'paus' het dan toch niet kan laten en er toch gaan speechen, dan kan hij evengoed het idioom van de VN hanteren, anders klagen ze dat ze zijn speech te katholiek was. Misschien dat ze nu geluisterd hebben.

Anoniem zei

De speech die Poetin aan de VN gegeven heeft, laat anders niets aan de interpretatie over.

Een prachtige speech. Kritisch over de UN, maar constructief en hoopvol voor de toekomst van de UN. Ze de Secretaris Generaal van de VN spreekt niet met dergelijke autoriteit over de organisatie waarover hij het beleid leidt.

Hoe een christelijke wereldleider spreekt. (cfr Bergoglio de anti-christ)

You can not play and manipulate words. In international law, in international affairs, each term should be clear, transparent, should have a common understanding and uniformly understood criteria.

We are all different. And this should be treated with respect. No one is required to adapt to a model of development, recognized someone one and only correct one. All of us should not forget past experiences. For example, we remember and examples from the history of the Soviet Union. Export of social experiments, attempts to spur changes in various countries on the basis of their ideological, often led to tragic consequences.

It does not lead to progress, but to degradation. However, no one seems to learn from others’ mistakes, but only repeating them. And the export of revolution, now the so-called democracies, continues.


Niet voor niets dat er geen officiele vertaling is. Of tenminste, ik heb er nog geen gevonden. De vertaling hierboven komt van een Russische website en de kwaliteit van het Engels laat een beetje aan de wensen over.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer