donderdag 24 september 2015

Danneels-Gate 5: Kardinaal Danneels maakte deel uit van anti-Ratzingerclub

De Belgische kardinaal Godfried Danneels (82) heeft jarenlang deel uitgemaakt van een groep kardinalen en bisschoppen die in het geheim een andere koers dan paus Johannes Paulus II (1978-2005) nastreefden [!]. Dat blijkt uit de biografie die deze week over de voormalige Belgische kerkvorst in verschenen. Ook de Nederlander mgr. Ad van Luyn was volgens Knack bij de groep betrokken.

Danneels trad in 1999 toe tot de in 1996 opgerichte ‘groep van St. Gallen’ [!] die hij in een interview naar aanleiding van de biografie zelf als “de maffia” betitelde. De groep ijverde voor een hervorming van de Kerk na paus Johannes Paulus II.

Geheim netwerk

Het lidmaatschap van het geheime netwerk kwam aan het licht tijdens het onderzoek en de gesprekken die voorafgingen aan het boek, vertelt Jürgen Mettepenningen in De Morgen. Mettepenningen schreef het boek Godfried Danneels, de biografie samen met collega-kerkhistoricus Karim Schelkens.

Mettepenningen: Rome 'not amused' [Deze opmerking is ronduit achterlijk. Danneels had men meteen moeten excommuniceren!]

Kardinaal Danneel bevestigde tijdens de presentatie het bestaan van het netwerk “waar zeer vrijuit gesproken werd en niks geen verslag van werd gemaakt en ieder zich uit kon leven”.

Volgens Mettepenningen wist men in Rome “wel iets” van het bestaan van de groep, maar was men “not amused". 

Blijkbaar wist men in Rome al iets vanaf 2005. Men heeft toen nog Camillo Kardinaal Ruini op onderzoek uitgestuurd, maar die heeft niets kunnen ontdekken. Rome dacht dat de toenmalige aartsbisschop van Milaan, Carlo Maria 'kardinaal' Martini, SJ, de spin in het web was in Milaan. Echter, de geheime besprekingen gingen door in Sankt Gallen. Moet het nog gezegd, dat Martini ook een homoseksueel was?

Van Luyn, Kasper en Lehman ook betrokken bij groep

Volgens Knack.be maakte behalve Danneels, die in 1999 toetrad, ook mgr. Ad van Luyn s.d.b. deel uit van de in 1996 opgerichte groep. Van Luyn was bisschop van Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse bisschoppen conferentie.

Ook de Duitse kardinalen Walter Kasper en Karl Lehman, de Britse kardinaal Basil Hume en de Italiaanse kardinalen Carlo Martini en Achille Silvestrini waren volgens Knack na 1999 betrokken bij de groep.

'Ontgoocheling' Danneels na pauskeuze Ratzinger

"Vanaf de jaren 2000 ging de groep strategischer en tactischer nadenken over wat er met de Kerk moest gebeuren na paus Johannes Paulus II”, aldus Mettepenningen. Dat verklaart volgens hem ook de duidelijk zichtbare “ontgoocheling” bij kardinaal Danneels toen kardinaal Ratzinger tot paus verkozen werd.

Conclaaf van 2005 en van 2013

Danneels zou bij het conclaaf van 2005 mede de kandidatuur van kardinaal Jorge Bergoglio hebben gesteund. De Belg stond ook op het balkon toen paus Franciscus zich in 2013 voor het eerst aan de gelovigen op het St.-Pietersplein presenteerde.

Bron: Het Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/kardinaal-danneels-maakte-deel-uit-van-anti-ratzingerclub'Kardinaal' Danneels bij de presentatie in Mechelen van de biografie die Jurgen Mettepenningen en Karim Schelkens over hem schreven. Links van de kardinaal bisschop Guy Harpigny van Doornik (= de Huilebalk van Noord-Irak), rechts de oud-bisschop van Rotterdam en oud-voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie Ad van Luyn.

De hele criminele bende dus samen. Laten we zeker ook niet ex-bisschop Paul Van den Berghe van Antwerpen vergeten, die blijkbaar toch schijnheiliger is dan hij wil toegeven. Ook Rik Torfs, de mormoon die rector is van de KULeuven, mag niet op het appèl ontbreken. Let ook op de schilderijen. Leo 'kardinaal' Suenens (links) en Godfried 'kardinaal' Danneels (rechts). Beiden zijn verantwoordelijk voor de vernietiging van de Kerk in België.

Mgr. André-Jozef Léonard was noch aanwezig bij de voorstelling in Koekelberg op dinsdagavond, noch was hij in zijn eigen paleis aanwezig op woensdag, 23 september 2015 in de ochtend. Naar eigen zeggen, is hij te druk met verhuizen!
Bien joué, Monseigneur Léonard! Danneels zal intussen de zetel van Mechelen-Brussel wel warm houden voor zijn opvolger!

1 opmerking:

Anoniem zei

Francesco: elezione preparata da anni.
L’elezione di Bergoglio è stato il frutto delle riunioni segrete che cardinali e vescovi, organizzati da Carlo Maria Martini, hanno tenuto per anni a San Gallo, in Svizzera. E’ quanto sostengono Jürgen Mettepenningen et Karim Schelkens, autori di una biografia appena pubblicata del cardinale belga Godfried Danneels. Che chiama il gruppo di cardinali e vescovi un "Mafiaclub". Il gruppo voleva una drastica riforma della Chiesa, molto più moderna e attuale, con Jorge Bergoglio Papa Francesco alla testa. Come poi è accaduto. Oltre a Danneels e Martini, del gruppo secondo il libro facevano parte il vescovo olandese Adriaan Van Luyn, i cardinali tedeschi Walter Kasper e Karl Lehman, il cardinale italiano Achille Silvestrini e quello britannico Basil Hume, oltre ad altri.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer