zondag 19 april 2015

Poetin: ‘Rusland verdedigt traditionele waarden: Westen is moreel failliet’

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat Rusland de verdediger van “traditionele waarden” is en dat het Westen moreel failliet is.

Volgens Poetin hebben veel West-Europese landen zich verwijderd van hun wortels, waaronder de christelijke waarden.

'Een geloof in God en een geloof in satan'
De Russische president zegt dat het Westen beleid nastreeft waarin een gezin met kinderen op gelijk niveau wordt geplaatst met relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht. “Een geloof in God en een geloof in satan. Dit is het pad naar aftakeling”, zou Poetin onlangs gezegd hebben, schrijft The Washington Times.

Conservatisme
De enige manier om de wereld te behoeden voor “chaotische duisternis” is sociaal en religieus conservatisme, aldus Poetin. De Russische president heeft nooit een geheim gemaakt van zijn diep christelijke geloof, zoals hij het zelf omschrijft.

'We weten wat het is om zonder God te leven'
Patriarch Kyrill van Moskou, de leider van de Russisch-orthodoxe Kerk, ondersteunt de uitspraken van Poetin over het Westen. Volgens Kyrill zijn westerse landen bezig met de “spirituele ontwapening” van hun volk. Ook bekritiseert de patriarch de wetten in Europese landen die gelovigen verbieden om religieuze symbolen, zoals kruisen, te dragen in openbare ruimtes.

“De algemene politieke richting van de (Westerse politieke) elite draagt, zonder twijfel, een antichristelijk en antireligieus karakter. Wij zijn door een tijdperk van atheïsme heengegaan en we weten wat het is om zonder God te leven. We willen tot heel de wereld roepen: stop!”, aldus Kyrill.

'Fatale fout van het Westen'
Ook aartspriester Vsevolod Chaplin, woordvoerder van de Russisch-orthodoxe Kerk, sluit zich aan bij de kritiek van Poetin en Kyrill.

Hij zegt zelfs dat het hedendaagse Westen voor een christen niet beter is dan de toenmalige Sovjet-Unie. Volgens een rapport uit 1995 zijn er in de voormalige communistische staat tussen 1917 en 1937 zo’n 200.000 geestelijken en gelovigen geëxecuteerd. Duizenden kerken werden verwoest en vele mensen werden gedwongen tewerkgesteld in de communistische werkkampen.

'Monsterlijk fenomeen'
“De scheiding van het seculiere en het religieuze is een fatale fout van het Westen”, aldus Chaplin. “Het is een monsterlijk fenomeen dat zich alleen in de westerse beschaving voordoet en dat het Westen zowel politiek als moreel zal doden.”

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/5186-poetin-rusland-verdedigt-traditionele-waarden-westen-is-moreel-failliet

1 opmerking:

Anoniem zei

Het aantal abortussen stijgt jaarlijks met de hoeveelheid anticonceptie die wordt uitgedeeld. Het aantal echtscheidingen en daarmee gebroken gezinnen neemt jaar na jaar toe. Het aantal ontheemde jongeren evenzeer met gedragsproblemen. Het aantal AIDS-besmettingen in ons land stijgt jaarlijks ondanks (of dankzij) alle campagnes. Zou er misschien iets mis zijn met ons moreel bewustzijn hieromtrent? Uiteraard niet, de enige instantie die nog enigszins weerwerk biedt, de Kerk, is de schuldige. De gezinsethiek moet dringend aangepast worden aan die van de cultuur/maatschappij! (ironisch)

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer