BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 4 februari 2014

Mgr. Léonard roept gebeds- en vastendag uit tegen kindereuthanasie

Aartsbisschop André-Jozef Léonard roept op tot “een dag van vasten en tot een gebedswake vóór de stemming over euthanasie”.

Hij doet dit samen met zijn hulpbisschoppen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, mgr. Jean-Luc Hudsyn, hulpbisschop voor Waals-Brabant, mgr. Jean Kockerols, hulpbisschop voor Brussel, en mgr. Leon Lemmens, hulpbisschop voor Vlaams-Brabant en Mechelen. De dag van vasten en gebed wordt gehouden met het oog op de behandeling van het wetsvoorstel ter uitbreiding van euthanasie naar minderjarigen in België. De bisschoppen wijzen er in hun verklaring op dat de Nederlandse praktijk heeft laten zien dat het vragen om euthanasie door minderjarigen maar zeer zelden voorkomt.

De oproep is gericht aan alle dekenaten, basilieken en heiligdommen in het aartsbisdom, om van donderdag 6 februari een dag van vasten te maken, en ’s avonds een gebedswake te houden. “Dit om het geweten van de mensen wakker te maken en een ultiem maatschappelijk debat uit te lokken op het moment dat in ons land een wetgeving dreigt tot stand te komen die de mogelijkheid van euthanasie uitbreidt naar minderjarigen.”

Bron: Katholiek Nieuwsblad

En waar blijven onze andere Belgische 'bisschoppen'?

Vinden zij dit dan niet belangrijk?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad, wat met de andere bisscchoppen? Maar zelfs met de andere bisschoppen is het nog allemaal maar zo half-bakken.

Een dag van gebed en vasten voor de Uitgebreide Euthanasiewet.

En wat met gewone euthanasie en abortus?

Anoniem zei

Tevergeefs zoek ik naar een plaats waar men op 6 februari een gebed kan bijwonen. Op Kerknet : geen woord !

Anoniem zei

Aan de anoniem van 4 februari 2014 19:45
.
Moest u in Limburg wonen; er is elke donderdag om 14:00 u eenvoudige aanbidding van het H.Sacrament in de kerk van Zichen-Z-B.
.
Maar ik zou durven oproepen om massaal naar Banneux te gaan.
--- voor de H.Mis tijd om te biechten.
--- H.Mis (Franstalig) om 16:00 u
--- Dan tijd om H.Kruisweg te doen in open lucht zoals het hoort, warm aankleden, heerlijke Ardense lucht; de beste en zuiverste van Belgie. De Kruisweg is verlicht. Daarna eventueel korte pauze.
--- Om 19:00 u rozenkrans in alle talen (sedert 1939 onafgebroken iedere avond !)
.
Dat maakt samen minstens vier uren gebed. Vele pelgrims voor Banneux bidden ook nog onafgebroken in de auto tijdens de heen en terugreis, zodat men gemakkelijk op zes uren komt.

Anoniem zei

Men kan zich afvragen of er buiten Mgr Léonard en enkele zeldzame intellectuelen nog kritische stemmen bestaan tegen euthanasie. Er is nauwelijks een debat rond dit thema in Vlaanderen. Ik vrees dat de problematiek van de vergrijzing en de wachtlijsten voor gehandicapten zal opgelost worden met een moreel opgedrongen en schijnvrijwillige "Endlösung". Arm ex-katholiek Vlaanderen!

Anoniem zei

Twee korte bemerkingen:
1. Het is een schande en tegelijkertijd een zeer goede illustratie van de grote lafheid bij de meeste bisschoppen en kerkadministratoren hier te lande dat deze haatvolle uitval tegen aartsbisschop André-Joseph zo stil en angstvol gezwegen wordt- niet allen krotters maar ook broekschijters!
2. Laurette Onckelinckx is een typisch PSB-Produkt: zonder stijl encultuur, strevend naar persoonlijke rijkdom, vlamingen hatend, knalrood en atheîst, en zeer dom:
Euthanasie rechtvaardigen door "ondraaglijk lijd": met zo'n redenering had men alle bewoners van concentratiekampen direkt kunnen ombrengen.
Het is een groot geluk voor de weeeld (en een bijkomende schande voor Belgiê) dat er zovele jongens en mannen hun leven ingezet hebben bij El Alamein, in Normandie en in de Vogezen om met hun bloed en leven deze dwaze gedachten als totale onzin te ontmaskeren en te staven.
Praemia pro validis!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------