BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 22 augustus 2013

Traditie:


15 opmerkingen:

Anoniem zei

Het probleem is dat jullie net niet tegen de stroom ingaan, maar jullie laten meedrijven in de cultuur van de dood, waarin jullie anderen geestelijk doodmaken door ze te verketteren, daarin zogezegd gesteund of gemachtigd (??) door jullie interpretatie van wat de Katoholieke Kerk vertelt.
Deze site is een aanfluiting van de Katholieke Leer omdat ze de Geest compleet negeert. U predikt de dood, een dor, onmenselijk geloof dat alleen uit regeltjes en gemoraliseer bestaat, maar waarin de essentie ontbreekt. Uw weg is een weg die nergens heen leidt, behalve misschien naar het algehele Niets, uw weg heeft geen toekomst omdat het Leven erin ontbreekt.

The Guardian Angel zei

Dat "dood, dor, onmenselijk geloof dat alleen uit regeltjes en gemoraliseer bestaat" is inderdaad de eerste stap.

Men moet eerst weten waarover het gaat, daaruit volgt de rest.

Anoniem zei

@GA: "inderdaad de eerste stap". Sta me toe het daarmee met u oneens te zijn. Als geloof niet in al zijn facetten de overwinning van het Leven op de dood uitschreeuwt, dan zijn we niet goed bezig. Regels die in eerste instantie doden (in de overdrachtelijke betekenis), ook al zijn ze misschien niet zo bedoeld in de geest, passen niet in dat verhaal. Maar dat is natuurlijk "maar" mijn mening.

The Guardian Angel zei

Welke regels 'doden' dan?

Anoniem zei

@GA 16:50 ik geef u één voorbeeld. Mensen bij wie het huwelijk mislukt (om welke reden dan ook) mogen geen H.Communie meer ontvangen. Dat noem ik een voorbeeld van "doden".

The Guardian Angel zei

Gescheiden mensen mogen wél de Heilige Communie ontvangen, omdat ze altijd kerkelijk getrouwd blijven.

Alleen wettelijk hertrouwde gescheidenen mogen géén Communie ontvangen, omdat ze in een permanente staat van zonde verkeren.

Anoniem zei

@GA 19:34 Inderdaad terechte correctie, maar het punt waarom het draait, blijft hetzelfde. U schrijft elders dat u geen mensen veroordeelt, maar alleen de zonde. In dit voorbeeld worden "wettelijk hertrouwde gescheidenen" echter wel degelijk minstens impliciet veroordeeld en gestraft. Hen wordt elke kans tot nieuw leven ontzegd. Een weg die niet tot leven leidt, leidt tot dood.

The Guardian Angel zei

Men moet de nederigheid hebben om die 'straf' te ondergaan. Ik zou eerder van een voorzorgsmaatregel spreken.

Door in staat van zonde ter Communie te gaan 'eet' men zich een plaats in de hel.

Dat is kort door de bocht de Leer van de Kerk.

Anoniem zei

@GA 13:41. Indien men zulk een ingewikkelde en kromme redeneringen nodig heeft om nog iets uitgelegd te krijgen, waarom bent u dan verwonderd dat de mensen er niets meer van begrijpen? Als een leraar iets uitlegt en de meerderheid van de kinderen begrijpt het niet, dan is de kans heel groot dat de uitleg niet goed gegeven is....

The Guardian Angel zei

Het is heel simpel.

Wie zich bewust is van een zonde gaat niet ter Communie.

Daarom moet men zich in principe altijd biechten voordat men ter Communie gaat.

De Biecht impliceert echter dat men de zonde in het vervolg niet meer zal bedrijven.

In het geval van hertrouwde gescheidenen leeft men in feite in permanente staat van zonde.

De priester kan in dat geval geen absolutie geven, omdat de intentie om voortaan niet meer te zondigen niet aanwezig is.

De Katholieke Kerk wil de mensen 'heiligen'. Dat is alles.

Anoniem zei

@GA 16:28. "Permanente staat van zonde". Fijn. Valt daar dan nog iets aan te doen? Lijkt me bijzonder moeilijk. Dus verloren voor de eeuwigheid, dus dood.
Kan u me een concreet alternatief aanbieden (eens het "kwaad" geschied is)? Wat moet zo iemand dan doen? Ik veronderstel dat gewoon biechten niet voldoende is, want daarmee blijft het tweede burgerlijk huwelijk bestaan. Dus opnieuw burgerlijk scheiden? Mooie moraal...

The Guardian Angel zei

Het beste is bidden en niet ter Communie gaan.

Anoniem zei

@GA 17:43 En wat zou dat bidden dan kunnen uithalen? In dit systeem is de Goddelijke Wet toch de Goddelijke Wet? Suggereert u nu de mogelijkheid van uitzonderingen daarop?

The Guardian Angel zei

Ik kan alleen maar zeggen wat de Kerk zegt. Uiteindelijk is het God die oordeelt.

Iedereen is geroepen tot heiligheid. Maar, weinigen zullen dat ultieme doel bereiken.

Toch zullen ook niet-heiligen gered worden.

Voorwaarde is het erkennen van de eigen zwakheid, de wil om écht heilig te willen worden en drie de nederigheid.

We vragen God om vergiffenis omdat we zwakke mensen zijn.

Dat is ook de zin van het Vagevuur.

Het Vagevuur is uiteindelijk een tijdelijke straf. Als we onze straf daar hebben uitgeboet, worden we tot de Hemel toegelaten.

De Zielen in het Vagevuur zijn ook lid van de Kerk!

Anoniem zei

Als de traditionele "integristische" leer van de Kerk iets is, is zij niet dor. Integendeel, zij is het juist die de jeugd aantrekt, zij is het die nieuwe roepingen weet te innen, die bloeiende congregaties sticht, processies houdt en weet hoe in debat te treden met andersgelovigen. Men kijkt maar eerst eens naar de vruchten, en laat men dan pas besluiten welke boom dor is. de traditionele of de modernistische.

En als u de commentaar van de auteur of zijn schrijfstijl u niet aanstaat wegens te direct of te veel gericht op zonde, dan zou ik u aanraden nooit een van de Kerkvaders te lezen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------