BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 15 juli 2013

PETITIE: 'Katholieke leken nemen het woord': "Open brief aan de Belgische bisschoppenconferentie en aan de Pauselijke Nuntius te Brussel" naar aanleiding van de zaak 'Pro Vita' en Mevr. Mieke Van Hecke




















I.V.H.: "Wij richten ons dus tot onze kerkelijke verantwoordelijken met de vraag om eindelijk definitief komaf te maken met het nefast beleid in zake godsdienstonderricht onder leiding van Mieke Van Hecke, dat ervoor verantwoordelijk is, dat afgestudeerden van het Katholiek onderwijs haast niets kennen van de Katholieke geloofsinhoud."

Teken de petitie en red de levens van duizenden, onschuldige kinderen:

http://www.katholieke-leken-nemen-het-woord.be/index.html

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik druk me voorzichtig uit als ik stel dat dit bericht 'verontrustend' te noemen is. Ik ken de mensen van Pro Vita persoonlijk. Dit zijn gewone Katholieken.

Wat zij aanbrengen is niet meer dan de Katholieke visie op de seksualiteit en op het leven vanuit een positieve invalshoek.

Dit wil dus zeggen dat de Katholieke visie - op een positieve wijze gebracht - niet meer aan bod mag komen in het 'Katholiek onderwijs', van de machtigste persoon van het Katholieke onderwijsnet.

Meer nog Van Hecke pleit voor het gebruik maken van 'Sensoa', een organisatie die een permissieve seksualiteitsvisie huldigt, en die duidelijk anti-katholiek is.

Verontrustend dus.

Maar het gaat verder dan dat. Onlangs hoorde ik van een jonge leerkracht die in de leraarskamer hoorde spreken over die Katholieke visie door een godsdienstleerkracht (uiteraard een product van de KULeuven).

Deze vertelde hoe graag ze haar vak godsdienst gaf. Positief? Dat dacht je. "Maar", vervolgde ze, "de Katholieke leer en ethiek is er te veel aan."

Is de kous hiermee af? Neen, "anderzijds", wist ze nog te brabbelen, "levert de Katholieke leer en ethiek altijd wel discussiestof om op af te geven en af te breken samen met de leerlingen."

De Katholieke leer en ethiek mag enkel nog aan bod komen om ze af te breken en te ridiculiseren.

Verontrustend.

Anoniem zei

Ik heb al vaker gezegd dat men in België met de minderjarigheid aan het knoeien is en dat is ronduit gevaarlijk.

Wanneer men een kind te snel doet opgroeien krijg je een situatie dat men het kind doet lopen voor het kan gaan. Dat betekent dat het kind kan lopen noch gaan; een dysfunctioneel kind dus dat vanaf haar 18de verjaardag een dysfunctionele volwassene wordt.

Wanneer men systematisch kinderen doet lopen voor ze kunnen gaan (in de scholen / ieder kind) zullen na een generatie de averechtse gevolgen zich doorheen de hele maatschappij doen voelen met een dysfunctionele maatschappij als gevolg.

Gooi de polemiek omtrent euthanasie voor minderjarigen in dezelfde balans, en die balans gaat op een trebuchet lijken die de maatschappij in een baan rond de aarde gaat slingeren.

België moet zich echt beginnen af te vragen waar het mee bezig is en waar het allemaal goed voor is. Een overheid hoort het land te beheren, dat betekent dat het een roadmap volgt met een bepaald doel voor ogen.

Zelf denk ik niet dat de Belgische overheid zo een doel heeft, want hetgeen er steeds voorgesteld wordt is veel te reactionair. Kiekens-zonder-kop in andere woorden. Het zou ook kunnen dat men een bepaalde insulaire en gefixeerde mentaliteit ontwikkeld heeft, dat men geen ogen meer heeft voor een alternatieve roadmap en het bos niet meer voor de bomen ziet.

Hoe dan ook, België zou moeten stopvallen, zich heroriënteren, en zich afvragen in welke mate het nog normaal is. Internationaal gezien kan België zeker niet beschreven worden als een land dat aan de norm voldoet.

De bevolking, nu al, dient alleen nog maar om droog gemolken te worden met de hoogste belastingen ter wereld. De salarissen van de volksvertegenwoordigers en hun ambtenarij staan hoog in de lijst van landen die te veel aan hun bewindvoerders uitbetalen. Die vet-betaalde lui jagen dan de bevolking de angst op het lijf dat indien ze dit of dat niet doen de maatschappij gaat stopvallen. Dit is allemaal typisch liberalistische economie en politiek. Liberalistische bewindvoerders eisen van de bevolking dat ze denken en doen wat de bewindvoerders hen opdragen, teneinde een goede en gezonde maatschappij te creëren. Maar mensen zullen altijd alleen dat doen wat ze vanuit nature goed achten. Indien de bevolking datgeen doen wat ze vanuit nature goed achten zal er automatisch een gezonde maatschappij uit voortvloeien. Wetten dienen dan alleen om diegenen die vanuit nature niet weten wat goed of slecht is terug in lijn te trekken. Maar niemand zal er ooit in slagen een maatschappij te creëren waarin de bevolking onnatuurlijke dingen moet doen en denken. Dat heet een utopie, en die zijn tot falen gedoemd.

De geschiedenis leert ons dat telkens men gepoogd heeft een utopie in een land ten uitvoer te brengen, dat het einde (het falen) er nooit mooi uitgezien heeft. Voor zover ik het zie, is dit de koers die België aan het varen is. Daartegenover staat de katholieke moraal theologie, die 15 eeuwen lang tot aan de Franse Revolutie de Europese landen politieke, sociale, en economische voorspoed en gezondheid gebracht heeft.

Het is daarom hoog tijd dat de prinsen van de Kerk in België beginnen te doen wat we van hen verwachten en hun taak op zich nemen. De bevolking wil geleid worden, en ik zie nergens enig bewijs dat de overheid er veel van aan het bakken is.

Anoniem zei

Aartsbisschop Léonard waar blijft uw stem, we horen U (nog) niet ?

Anoniem zei

De vrijzinnigheid die volledig het katholiek onderwijs wil wegvagen...
Vroeger vanbuitenuit, nu vanbinnenuit... Maar is dit verhaal an sich engiszins anders dan de historie van de schoolstrijd?

Anoniem zei

Reeds 291 respondenten. Op naar de 8233!

Anoniem zei

De petitie loopt als een trein! Nog een slordige 7600 te gaan! Allé hup! Verspreid de boodschap!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------