BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 30 juli 2013

Over dansende bisschoppen en zo... Het is nu stilaan goed geweest!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Goede video. Op het einde zien we een prachtige kerk die zowaar afgebroken wordt. Letterlijk. Om welke kerk gaat het hier ?

The Guardian Angel zei

De kerk in kwestie is mij onbekend. Maar, een wilde gok... In Frankrijk worden op dit ogenblik heel wat kerken afgebroken.

Anoniem zei

Montini-paus I
Ruim tien jaar na Vaticanum II vertelt de Montini-paus mistroostig over wat hem ‘overkomen’ was. Tijdens de algemene audiëntie op 11 februari 1976 geeft Paulus VI een donker gekleurde toekomstvisie op de Kerk: we moeten niet vrezen ons wellicht op een dag in een minderheid te bevinden, omdat we trouw zijn gebleven. We zullen niet beschaamd zijn, geen instemming te krijgen omdat we consequent zijn gebleven. We zullen er geen belang aan hechten overwonnen te zijn, als wij getuigen zijn van de waarheden van de vrijheid der kinderen Gods (vgl.Rom.8, 21).

Anoniem zei

Montini paus II
In hetzelfde jaar (1976) profeteert Paulus VI dat de Kerk zal bestaan uit een handjevol uitverkorenen: “De Kerk zal voortgaan met zich aan de wereld aan te passen, dus met zichzelf te misvormen, maar haar goddelijke wezen zal bewaard blijven door een zeer kleine groep getrouwen, die de bovennatuurlijke zending van de Kerk zal blijven volgen. Deze misvormde Kerk zal zich overal uitbreiden, terwijl de kleine groep getrouwen steeds kleiner zal worden. Deze minderheid, die onbelangrijk en uitstervend schijnt te zijn, zal het ware getuigenis geven van het geloof bewaren.

Anoniem zei

Het gaat over l'église Saint-Jacques in Abbeville

http://picardie.france3.fr/2013/02/07/la-possible-destruction-de-l-eglise-saint-jacques-abbeville-80-ne-fait-pas-l-unanimite-195919.html

Zoals GA zegt worden er hopen kerken afgebroken in Frankrijk. Zie ook:

http://pays-de-la-loire.france3.fr/2013/06/20/geste-leglise-rasee-par-monsieur-le-maire-ou-pas-273687.html

Of google “destruction église france”

Vergeet ook niet dat tijdens de Franse Revolutie drie kwart van de kathedralen afgebroken is.

Wanneer de Fransen chauvinistisch over hun Saint Chappelle in Parijs of de kathedraal in Chartres leuteren, dan kunnen ze dat alleen omdat indertijd de goddelijke voorzienigheid voorkomen heeft dat deze ook afgebroken zijn. Of omdat de vrijmetselaars die kerken tijdelijk als tempels voor hun cultus gebruikt heeft, zoals de Notre Dame in Parijs.

Anoniem zei

De manier ze zoveel kathedralen hebben kunnen afbreken in zo een korte tijd is omwille van een zeer effecteive afbraak methode:

stook vuur onderaan een van de vieringspijlers. Wanneer het vuur de steen verpulverd stort de kathedraal als in kaartenhuis. Maar houd het stil. Geef gekken geen gevaarlijke ideeen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------