BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 26 juli 2013

Megalomanie op de JMJ in Rio de Janeiro

Na een paar dagen van ongewoon hevige regen in Rio de Janeiro ligt de 'Campus Fidei', de 'Stad van het Geloof' met het bizarre podium en 'altaar', er modderig en verlaten bij. Na miljoenen dollars te hebben besteed, zal het niet worden gebruikt. Alleen het veel traditionelere podium met altaar op het Copacabana-strand, zal worden gebruikt voor de pauselijke nachtwake en eucharistieviering. Vraag blijft natuurlijk waarom er zo per se twee megalomane podia met altaren gebouwd moesten worden?
 
Het esoterische en megalomane podium op de 'Campus Fidei'
Het traditionelere podium met altaar op het strand van Copacabana 
 

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is juist dat men geen podium moet bouwen om het vervolgens niet te gebruiken. Anderzijds ben ik het niet eens met de kwalificatie "esoterisch" of "megalomaan". Het is toch duidelijk wat men hier uitbeeldt ? Het kruisbeeld stijgt uit boven de wolkenkrabbers, zoals God verheven is boven het materiële. Men maakt duidelijk dat je God boven alles moet beminnen. Ik vind het een zeer mooi podium. Alleen jammer dat het niet in gebruik is genomen.

The Guardian Angel zei

Of zijn het de afgoden die Christus naar de kroon steken?

Wat te denken van de twee hoorns boven het altaar?

Anoniem zei

alles dwaze geldverspilling. De Kerk heeft vroeger nooit jongeren naar andere continenten laten reizen. Het is onnodig, morsen met geld, gesubsidieerd reizen met geld van kerk in nood (?)
Vroeger kwamen de kajotters een keer per jaar in Brussel bidden. Er werd gebiecht en gebeden. En het kostte geen 2.200 Euro die van de ouders en familie moet afgetroggeld worden.
IMMOREEL !

Anoniem zei

Als men het podium vanaf de voorzijde bekijkt symboliseren de bogen de verbinding tussen het altaar en het kruis, over de materiële zaken heen.
De bogen leiden de gelovige naar het kruis. Men moet toch enige fantasie hebben om hierin hoorns te willen zien.
Veel zorgwekkender vind ik de ontsporingen van modernistische figuren zoals De Gendt, die op dit forum terecht aan de kaak worden gesteld. Waarvoor dank.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------