BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 6 april 2013

Vlaamse bisschoppen, doe wat u moet doen!

Paus Franciscus wil net als zijn voorganger Paus Benedictus XVI een kordate aanpak van geestelijken die zich aan seksueel misbruik hebben schuldig gemaakt. Dat is vandaag door de persdienst van het Vaticaan bekendgemaakt na de ontmoeting van de Paus met Aartsbisschop Gerhard Ludwig Müller, de prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer. “De Paus heeft tijdens de ontmoeting nadrukkelijk erop aangedrongen dat vastberaden moet worden opgetreden tegen gevallen van seksueel misbruik en dat de lijn van zijn voorganger wordt voortgezet.” Tegelijk heeft de Paus erop aangedrongen dat slachtoffers van seksueel misbruik beter zouden worden ondersteund. De Congregatie voor de Geloofsleer moet de bisschoppenconferenties ook ondersteunen bij de uitwerking en de toepassing van strenge richtlijnen die seksueel misbruik moeten voorkomen.

Bron: Kerknet

2 opmerkingen:

beauceron zei

Daar de theologische kennis in Vlaanderen zeer gering blijkt te zijn 2 fundamentele bemerkingen voor Bisschop bonny en Dek. Barzin:
1.(St. Robertus Bellarminus SI): "Het erge van de zonde is niet het begaan van de zonde in se maar het beschonigen, bagatellisieren en minimalizeren achteraf om ze nog eens te kunnen begaan".
2.(Hl.Alphons van Liguori/Catechismus): Voor de vergeving bij de biecht is essentieel het oprecht berouw en de vaste wil, de slechte gevolgen van de boze daad weer goed te maken en deemoedig boete te doen.
In het vlaams:
-Openlijk bekennen van deze zware zonden(ze hebben in het groot publiek plaatsgevonden) in een groot artikel in Kerk en Leven, verontschuldiging vragen en eerherstel aanbieden aan alle sukkelaars die hier tientallen jaren geterroriseerd werden, openlijke boetedienst in Ons-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen, ontslag als deken, afstand van het ganse pensioen ten voordele van alle slachtoffers en als persoonlijke boete: te voet naar St. Jakob van Compostella SUBITO- ik zal bij U zijn in gebed tijdens de zeer hete zomerdagen in Noordspanje!
Aan B. Bonny: Festina- non lente; osa tardis venentibus manent!

Anoniem zei

De totale stilte is opmerkelijk.
Barzin zwijgt,
Bonny zwijgt,
op de homepage van het bisdom Antwerpen is niets te vinden, Kerk&Leven zwijgt,
alleen De Morgen komt een beetje in gang(Mark Vandevoorde was overigens zeer lang medewerker van DeStandaard en Het Nieuwsblad!).
In Kerk&Leven wordt wel een beetje reklame gemaakt voor "Vissen en (houtskool)vuur" van Bonny;dat hij figuurlijk echt onder vuur ligt (en wel van AVVK-VVK- Frontsoldaten, zoals bij De Kippe in 1918)schijnt men niet te beseffen.
Apostolische visitatie subito!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------