BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 5 april 2013

Kardinaal Suenens en zijn Templeton Prize... Suenens ontvangt in 1976 de Templeton Prize op Buckingham Palace uit de handen van Prins Philip. Waarschijnlijk niet onwille van de charismatische vernieuwing, maar blijkbaar omwille van zijn goede contacten met de anglicanen en methodisten in Engeland. Vrijmetselaars onder mekaar? Heeft Suenens de Kerk verkocht?























Meer informatie:

http://sites.jcu.edu/suenens/pages/cardinal-suenens/the-templeton-prize/

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Mercier heeft Suenens naar Rome gestuurd zodat hij in contact kon komen met Amerikanen.

Anoniem zei

Kardinaal Mercier, Van Roey, en Suenens hadden alle drie prima contacten aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Mercier kende zelfs de president.

De macht van deze kardinalen is blijven groeien, en alle drie hebben hun opvolger aangeduid. Met Suenens had het Belgisch kardinaat (of wat het juist woord ook moge zijn) genoeg macht om op het allerhoogste niveau de Paus te gaan vertellen hoe het moest.

De Amerikaanse presidenten in die tijd hebben het presidentschap aan Wall Street verkocht. (vooral Roosevelt)

Iets soortgelijks heeft in dezelfde tijd ook in Frankrijk plaatsgegrepen. Het Vichy Regime tijdens WO II was bijzonder kritisch op de voorgaande presidenten die alleen bij de gratie van de vrijmetselarij regeerden. Na de oorlog is hier niets aan veranderd

Italië, idem dito. Later zien wie in Frankrijk en Italië in het bijzonder bloedige machtsstrijden tussen linkse en rechtse communisten en socialistische katholieken (De Putsch van Algiers in Frankrijk en Operatie Schone Handen in Italië. (Aldo Moro, Bologna, Propaganda Due, Banco Ambrosiono)

Dat bloedvergieten kwam er als gevolg van de vooruitgang die de vrijmetselarij boekte in de afbraak van de Moederkerk en dan onderling suprematie betwistten om het machtsvacuüm dat de Kerk achtergelaten had in te vullen.

Bevolkingscontrole, geboortebeperking, oecumene, syncretisme, relativisme, zijn alle begrippen die typisch Communistisch zijn. Communisme heeft niets met Stalin, Lenin, of Mao te maken. Communisme is door de vrijmetselarij in België, Frankrijk, en vooral Groot-Brittannië uitgevonden en geëxporteerd.

Ik noem hier maar een paar ontwikkelingen doorheen de Europese geschiedenis tussen 1880 en 1950 om aan te tonen dat Europa tegenwoordig bijzonder communistisch is en waar het begonnen is. Dit is allemaal onder de hoede – en vooral onder de neus – van die kardinalen gebeurd. Ze kunnen niet zeggen dat ze er niets aan konden doen. Ze hadden duizenden kerken waarin het overgrote deel van de bevolking elke week kwam luisteren naar wat ze te zeggen hadden en ze hebben stom gezwegen. Ze wilden niet en zaten er zelf tussen. Want zonder toestemming van de Kerk had het nooit zo ver kunnen komen in België als het nu is.

Nu beweert Danneels dat hij van niets wist. Of iets niet kan herinneren. Wie probeert hij voor gek te houden?

Anoniem zei

Hij heeft die prijs voor geboorteplanning gekregen.

Prins Philip heft ooit eens beweerd dat hij in een volgend leven als Killer Virus wil reïncarneren.

Kardinaal Suenens heeft het gebruik van de contraceptieve pil goedgekeurd.

Hij zei: “whether moral theology took sufficient account of scientific progress, which can help determine, what is according to nature. I beg you my brothers let us avoid another Galileo affair. One is enough for the Church."

En dat is een leugen op zijn conto. Zo zie je dat de kerkleiding dom is.

De pil was geen “goede wetenschap”. In de vroege jaren ‘60 was de Pil nog steeds onbetrouwbaar. Het leidde in sommige gevallen tot permanente onvruchtbaarheid, en zelf embolie.

Toch was de Pil goedgekeurd voor algemene verkoop in de VS.

Al in 1964 vindt Suenens dat er voldoende “Goede wetenschap” voorhanden is om de Pil moreel aanvaardbaar te maken en te aanvaarden dat het “volgens de natuur” is en massaal aan katholieke vrouwen te voeren. “Want we willen geen tweede Galileo.” Wat een belachelijke argumentatie. Hij zegt dat hij te bang is om slechte wetenschap in vraag te trekken. Hiermee toont Suenens dat hij door dezelfde bende betaald werd als Galileo.

gerhub zei



Een diepgelovige kloosterzuster van 96 jaar die zich gans haar leven dienstbaar heeft opgesteld voor de Kerk en de zwaksten in de samenleving vertelde: “Met kardinaal Suenens heeft de geloofsafbraak een aanvang genomen. Hij heeft zich voor zijn dood bekeerd maar het kwaad was geschied. We dragen vandaag de gevolgen van deze tragische, rampzalige ‘vernieuwingen’.”





Anoniem zei

Gerhub, ik geloof het niet.

Die geloofsafbraak is met Mercier begonnen en met Suenens voltooid.

De scuelarisatie in de Kerk in niet begonnen met Vat II maar is er geeindigd.

Vat II is een doodslag geworden.

Anoniem zei

Of de apostasie al begonnen is bij kardinaal Mercier, is eerder twijfelachtig. Zie bijvoorbeeld http://www.cfnews.org/Mercier-Modernism.htm

hetgeen toch een veroordeling is van modernisme.
De spectaculaire apostasie is zeker ten tijde Suenens-Danneels.

Uiteraard kan men al vroeger terug gaan in de tijd cfr. profetieën van La Salette (1846) en Fatima (1917). Deze profetieën geven ook aan dat Suenens een acteur was (weliswaar met een gigantische verantwoordelijkheid) in een veel grootsere strijd namelijk Satan versus Christus die in de negentiende eeuw al aanvang nam. Deze strijd is nu openlijk losgebarsten en die duidelijkheid zou deze generatie moeten leiden naar waarheid. Er is geen excuus.

Anoniem zei

OK, het maakt niet uit wie eerst was. Het is geen competitie.

De brief van Mercier die U aanhaalt is interessant: het toont inderdaad de roomsgetrouwheid van Mercier en hij raadt de gelovigen aan veel te bidden en goed te doen en katholieke boeken te lezen. Maar verder zegt het niet veel. Het verduidelijkt het kanker van Modernisme evenmin.

Wat die brief wel toont is de ontzaglijk grote naïviteit van Mercier t.a.v. het probleem van Modernisme. Hij zegt vooral dat er geen probleem is in België want in Italië en Frankrijk is het erger en protestantisme wordt snel als synoniem gebruikt voor Modernisme. Ontkenning van een probleem is gevaarlijk. Mercier vermeldt bijzonder weinig van hetgeen er in Pascendi Domini gregis te lezen staat.

Als Mercier in het licht van Pascendi toch specifiek voor België schrijft, typeert die brief zich door hetgeen er niet in staat:

Mercier was blijkbaar de Eerste Schoolstrijd vergeten en al die anti-katholieke wetgeving van de maconnieke regering Frère-Orban die – ook al was de wetgeving toen al in onbruik – ze was nog steeds van kracht.

Leo XIII had meer dan duidelijk gemaakt dat de vrijmetselarij in essentie anti-katholiek is, en als enigste doel heeft de Kerk omver te werpen. Voor hij paus werd had hij meer dan genoeg gezien tijdens zijn periode als nuntius in België – en getoond wat men eraan kan doen. Maar voor Mercier waren het de protestanten. Mercier in zijn brief schrijft: “... het is terecht dat protestanten aangevallen worden door liberalisme...” Geen probleem met een liberalist dus. Mercier kent vrijmetselarij niet eens, Marx evenmin. Mercier heeft er ook geen probleem mee dat in België een paar jaar eerder de Socialistische Partij opgericht was. Wat heeft Mercier gedaan met Rerum Novarum? Wat heeft Mercier gedaan om de arbeiders in de Kerk te verwelkomen? Het boeltje verder verzuilt?

Een mooie brief van Mercier: “Het probleem van Modernisme in België is niet zo erg als in Italië of Frankrijk omwille van de goede Pastorale zorg van de Belgische Bisschoppen.” Yep, die kop een beetje dieper in het zand en we geraken er wel. Pacificatiepolitiek was alles wat de klok slaat.

Later gaat Mercier de Eerste Wereldoorlog als een straf voor de naties beschrijven. Komaan! Hij mocht wel beter geweten hebben dan dat.

Mercier, de goede vriend van Lutheraan Woodrow Wilson die de president voor de nieuwe bibliotheek in KUL laat betalen. Woodrow Wilson, het schoothondje van de Rockefeller-Morgan clan, die de Federal Reserve opgericht heeft en zodoende het geld van de mensen aan de synagoge van satan gegeven heeft. Wilson die de League of Nations opgericht heeft en dan verraden en de onmogelijke condities van het Verdrag van Versailles opgesteld heeft ...

“De protestantse landen zijn ziek” aldus Mercier , de initiator van de oecumenische Conversations de Malines tussen Katholieke en Anglicanen en dat ná de bul Apostolicae Curae. De roomsgetrouwheid van Mercier kan weldegelijk in vraag getrokken worden.

Mercier, de mentor van Suenens die hem naar de Rome gestuurd heeft, met de oecumenische gedachte hoog in het vaandel.

***

Die brief typeert zich door hetgeen er niet in staat: België had weldegelijk enorme problemen en niet in het geringste met liberalisten en vrijmetselaars, maar daar zwijgt Mercier in alle talen over. Ofwel ontkent hij het probleem, ofwel is hij naïef, ofwel heeft hij iets te verbergen. Afgezien daarvan was hij een goede man die het goed voorhad, maar een goede man die het goed voorheeft maakt nog geen goede aartsbisschop.

Zeg me niet dat een Aartsbisschop die invloed die ik van hem eis niet heeft. Hij is een prins van Kerk. Kijk maar naar Van Roey. Verkiezing beïnvloeding, excommunicaties en Domus Dei incluis. Ze luisteren wel wanneer een kardinaal van zijn neus maakt. Maar hij moet van zijn neus WILLEN maken.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------