BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 5 april 2013

Kardinaal Mercier en Kardinaal Suenens - Over oecumene; de eenheid tussen Katholieken en Protestanten - Eén van de doelstellingen van het Tweede Vaticaans Concilie. Suenens had blijkbaar ook goede contacten met het 'Protestant leadership in England'. Vanwaar de goede kennis van het Engels???

8 opmerkingen:

Anoniem zei

E.H. Patrick Peyton is ondertussen “Dienaar Gods” op weg om heilig verklaard te worden. Die andere die daar geïnterviewd wordt niet.

Mooi ook hoe E.H. Peyton Seunens eraan herinnert dat Kardinaal Mercier de eerste kerkleider was, sinds het Concilie van Trente, die over een “Eenheid met de protestantse gemeentes” gesproken heeft. De eerste.

“The Malines Conversations”. De eucumenische “Gesprekken van Mechelen” georganiseerd door Mercier, waarin er toenadering gezocht werd tot de Anglicaanse Kerk. Afgebroken onder toedoen van de Aartsbisschop van Westminster die Paus Leo XIII aangespoord heeft Vaticaanse steun voor de “Malines Conversations” terug te trekken in lijn met de pauselijke bulla “Apostolicae Curae”, die de Anglicanen “van nul en gener waarde” bestempelde.

Wat een vernedering. De paus moet door een “nul van gener waarde” gewaarschuwd worden voor een van zijn eigen kardinalen. Er was dus meer aan de hand dan alleen eucumene. Meer dan Mercier tegen de paus gezegd heeft. Suenens lijkt ook veel contact te hebben met andere godsdiensten. Zo vermeld hij gedurende het hele interview geen enkel gesprek met een katholiek.

Anoniem zei

In de apostolische brief Apostolicae Curae van 13 september 1896 analyseert Paus Leo XIII de ritussen van de Anglicaanse Kerk voor bisschop- en priesterwijding. In zijn besluit verklaart hij dat de wijding vanuit een rooms-katholiek standpunt ongeldig en behoudt op deze manier de onderbreking van de apostolische successie binnen de Anglicaanse Kerk. Deze brief werd beantwoord door de aartsbisschop van Canterbury en de aartsbisschop van York met de brief Saepius Officio van 19 februari 1897.

Anoniem zei

Ja, Suenens hielp ook het koningshuis om zeep door de Trojaanse charismatische beweging van de protestanten in de Kath. Kerk te "institutionaliseren". Ja, ook Mercier heeft boter op zijn hoofd. Van Mercier gleden we af naar Suenens en nu gaat het met tgv-vaart recht naar beneden. Het intellectueel niveau van onze bisschoppen is door al hun zottigheden al diep onder nul gezakt. Denken zij dat de mensen dat niet zien ? Het volk stemt met zijn voeten, hun kerken, hoe "creatief gestalte gegeven" blijven leeg, leger lopen. Maar dit is natuurlijk hun eigenlijk opzet. De Kerk van Christus afbreken, puur satanisme.

Anoniem zei

Satan blijft onafgebroken de Kerk aanvallen, ook vanuit zijn veroverde gebieden zoals het protestantisme, en Suenens tracht moedig het beeld van Maria te plaatsen midden in deze verduisterde wereld, actie waarin hij niet slaagt waarna de vijand er wel in slaagt langs de weg van Suenens en Mercier een trojaans paard in te voeren bij (sommige van) zijn 'belagers'.
Maak ik hier weer vernederende naïeve denkfouten of is dit een aanvaardbare denkoefening ?
Het wordt hier eigenlijk voorgesteld alsof Mercier en Suenens de Kerk gaan verkopen voor een prijs die zelfs niet wordt betaald: nl. de devotie voor Maria blijft achterwege. Want zelfs bij aanvaarding zou het een handel zijn.
Satan blijkt in de onmogelijkheid zijn geestelijke strijd op te geven, Katholieken blijkbaar wel, alhoewel, hoe geloofwaardig kan het initiatief zijn ?
Dieper gaande kan men zich afvragen of deze strijd zeer scherp moet zijn met als ultieme bedoeling tot een uiteindelijk (laatste) oordeel te komen.

Anoniem zei

Het is rampzalig wat er van de Mariadevotie in Vlaanderen overblijft. Aan wie ligt het?

Anoniem zei

The Guardian Angel heeft groot gelijk: Suenens is inderdaad één van de hoofdverantwoordelijken van de religieuze katastrofe in Vlaanderen, misschien zelfs dé belangrijkste.
Verguisd door de stark vlaamsgezinden, bijna totaal doodgezwegen in Leuven en zelfs bij de franstaligen, is het uiterst stil om hem geworden.
In het buitenland gaat men zeer open en kritisch met zijn theologische erfenissen om.
Maar in zijn opzet is hij fantastisch geslaagd: door zijn politieke acties dreef hij de oprechte vlamingen uit de Kerk; en de rest werd door zijn navolgers van laagste kwaliteit en met pedo- en zeer waarschijnlijk ook homointeressen kompleet verneukt.
Dia-ballo: doorelkaarwerpen, in verwarring brengen- efficienter werk ten voordele van de duivel heeft men zelden gezien!

Anoniem zei

Een zeer interessant artikel over Suenens en zijn rol bij het 2e vaticaans concilie is in het frans geschreven: "La contribution de la "squadra belga" au concile Vatican II" te lezen in het internet (Univ. Navarra) (dialnet.unirioja.es/descarga/articulo/3914494.pdf)
Hoewel van progressieven geschreven worden de trucs en de technieken, waarmee de belgen hun modernistische stempel op het concilie drukten, open vermeld; de zelfkritische en berouwende reactie van Msgr. Philips eveneens ("Sed Deus est qui iudicat").
En toch is het een zwanezang: de seculiere vlaamse clerus is acuut tot uitsterven gedoemd, de grote orden eveneens, de vroegere hoge kwaliteit op laagste niveau gebanaliseerd en waar Suenens destijds over de pil discussieerde, veranderden de navolgers de Kerk in een sexbarak.
Sion deserta- het uur nul.
Aan het werk!

Anoniem zei

In veel parochies nog steeds een zeer kleine gebedsgroep, beperkt tot eens per week.
Dit ligt toch echt wel aan ieder mens persoonlijk, en ook aan de priesters, het ligt niet aan de media. Gewoon knopje uitduwen. Niet zo lang geleden kon men zich beperken tot binnenhuisantenne, dus minder zenders. Dat hielp toen nog.

Naar mijn bescheiden mening heeft God de mensheid daarom voorzien van stapels uitermate boeiende boeken van o.a. Jakob Lorber, Jozef Rulof, en waarom niet af en toe een stukje Emanuel Swedenborg.

Maar nu is er onbeperkt internet !

Als God nu ook nog even de stroom wil laten uitvallen ... misschien komt er dan nog wat van ...?

Gaan jullie maar moedig door met de RestKerk af te bakenen en/of op te wekken. Weldra zal de aangekondigde Prins uit het noorden als rechterhand van Christus jullie leiden. Althans dat is voorzegd in talrijke voorspellingen. Hij zou een stad bekeren. Zou eventueel Vlaanderen kunnen zijn. Misschien is hij er al en blijft voorlopig nog uit zicht ? Hij zou uiteindelijk soldaten, priesters en hospitaalsoldaten aanvoeren en de legers van de antichrist overwinnen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------