BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 14 juli 2012

"Messe intégriste par Monseigneur LEFEBVRE à Lille" - 29 augustus 1976





Journalist:

Dames, Mejuffrouwen, Mijn Heren, Goedenavond.

De 'mis van de provocatie' van Mgr. Lefebvre heeft dus plaatsgevonden.

Men kan ze beschouwen als de 'mis van een schisma'... Het is te zeggen, van een scheiding...

In aanwezigheid  van 6.000 gelovigen, die samengekomen zijn in het Palais des Foires in Lille, heeft de prelaat plechtig en definitief zijn oppositie tégen de Paus en de kerk-van-vandaag en dus het Concilie, uitgesproken. [Dit klopt dus niet!]

De kritiek is niet nieuw, maar ze is heftig.

En u kan vaststellen dat de voorstellen die Mgr. Léfebvre doet niet geheel ontdaan zijn van een bepaalde politieke kleuring. [Leugenachtige bewering van de journalist! Men wil de 'integristen' in een bepaalde politieke hoek drummen!]

Het is hem, Mgr. Lefebvre, de nieuwe leider van de nieuwe integristische kerk, totaal Katholiek, zoals ze zelf zeggen.

Journalist: "Is deze mis een provocatie, Monseigneur?"

Mgr. Lefebvre: "Neen, helemaal niet! Het is géén provocatie! Het is een manifestatie van het Katholieke Geloof!"

Journalist: "Wat zal uw houding zijn, indien u geëxcommuniceerd zal worden?" [U hoort het goed! Mgr. Lefebvre werd bedreigd met excommunicatie, omwille van het feit dat hij een Latijnse Mis celebreerde! De Mis van Alle Tijden!]

Mgr. Lefebvre: "Ik zal doordoen zoals ik bezig ben. Zoals nu. Dat zal niets veranderen aan hetgeen ik doe."

Journalist: "Ze zijn gekomen... zesduizend, misschien wel zevenduizend, uit Amiens, Lyon, Rome en München om aan deze Latijnse Mis deel te nemen, waarop ze gedurende twee maanden gewacht hebben."

Gelovige: "Het schisma is aan de andere kant! Wij zijn Katholiek en aan de ander kant zijn ze dat spijtig genoeg niet meer."

"Ze volgen de Traditie van de Kerk niet meer, de 'Kerk van Alle Eeuwen', zoals u wil."

Journalist: "Dit is wat hun dwarszit; politieke en religieuze veranderingen en het Tweede Vaticaans Concilie dat de priesters heeft opgedragen om zich naar elkaar toe te keren, om de mis niet meer in het Latijn op te dragen, en de 'dialoog' met de protestanten aan te vatten. Voor hen heeft de Kerk hen verraden!"

Gelovige: "Weet u, er vinden zowat overal 'vernieuwingen' plaats en ik vind dat dat ondenkbaar is! De dingen moeten blijven zoals ze zijn!"

Journalist: "U bent dus ook voor de Latijnse mis?"

Gelovige: "Natuurlijk! Men moet ze aanvaarden zoals ze is. De nieuwe mis te zeer veranderd!"

Priester: "De huidige bisschoppen zijn voorstander van de subversie! Bijvoorbeeld, de hele Katholieke Kerk is voor het marxisme en voorstander van de revolutie! Ze zijn voor de subversie. In de kerken en in de katholieke tijdschriften prediken ze theorieën die helemaal tégen het Katholieke Geloof ingaan! Ze prediken overal de twijfel!" [Dat is nog steeds zo!]

Journalist: "Subversie en twijfel in een preek die eerder politiek is dan doctrinair, Mgr. Lefebvre houdt er niet over op om erover te praten! Hij klaagt de oecumene aan, het huwelijk tussen de katholieken en de liberalen, die alleen maar de revolutie prediken, de communisten, de vrijmetselaars."

Mgr. Lefebvre: "Het ben ik niet die zich de 'Chef van de Traditionalisten' noemt. Het zijn zij daar in Rome die 'Mgr. Lefebvre de 'Chef van de Traditionalisten' noemen'. Ik wil niet de 'Chef van de Traditionalisten' zijn! Die gewilde coalitie, gewild door de liberale katholieken, die coalitie tussen de Kerk en de revolutie en de subversie, is een overspelige coalitie! Overspelig!"

Mgr. Lefebvre: "En uit een overspelige relatie kunnen er alleen maar bastaarden voortkomen! En wie of wat zijn die bastaarden? Het zijn de nieuwe riten. De rite van de nieuwe mis is een bastaard-rite! De 'nieuwe' sacramenten zijn bastaard-sacramenten geworden! We weten niet langer of de Sacramenten nog wel de Genade geven of niet! We weten niet of die nieuwe mis ons nog wel het Lichaam en Bloed van Jezus Christus geeft of niet!"

Mgr. Lefebvre: "De priesters die het seminarie verlaten, weten zelfs niet meer wat ze zijn!"

Mgr. Lefebvre: "En die overspelige relatie tussen de Kerk en de revolutie concretiseert zich in de 'dialoog'! We gaan nu 'dialogen' met de vrijmetselaars! En we gaan er niet alleen mee 'dialogeren', nu wil men Katholieken ook nog toestaan om er deel van uit te maken! Men 'dialogeert' niet met communisten!"

Journalist: "Op het eind wijst hij het liberalisme af, dat volgens hem altijd al de vijand van de Kerk is geweest! Wat blijft is de breuk tussen Paus Paulus VI en Mgr. Lefebvre, die vandaag kennelijk geconsumeerd werd!" [Klopt niet!]


Merkwaardige houding van de media hier. Tégen Lefebvre en voor Rome! Dat zegt op zich al genoeg!

Oproep aan de Katholieke Bisschoppen:

"Geef ons het Katholieke Geloof! We willen géén ander! Alleen maar het Katholieke Geloof!"

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien moeten we een stil protest houden en wekelijks voor een bisschoppelijk paleis gaan bidden opdat de Latijnse Ritus weer herstelt en enkel de Latijnse Ritus gecelebreerd zou worden in Vlaanderen.
Ik ben er zeker van dat de opkomst massaal zal zijn. Duizenden zullen komen bidden. Week na week zal hun aantal groeien.

Anoniem zei

Zeer goed idee van de voorgaande Annoniem (11u20). Beter vroeg dan laat ermee starten.
Laat ons volgende week vrijdag ermee beginnen. 17u Rozenkrans bidden op het bisdomplein in Gent.
Zeg het door en bid voor het welslagen van deze actie.

The Guardian Angel zei

Indien voorgaande actie geconcretiseerd wordt, kan u ze dan hier even melden?

Anoniem zei

Volgende week vrijdagmiddag gaan we een stil protest houden voor het Bisschoppelijk paleis te Gent (Bisdomplein). We zullen 17u de rozenkrans bidden.
Reeds 15 van mijn vrienden komen meebidden. Zeg het door en laat ons bidden dat de opkomst massaal is.

Anoniem zei

Latijnse Ritus? Officieel bestaat o.m. de Romeinse ritus, hetzij in de gewone vorm( helaas meestal verminkt maar ook in het Latijn voorkomend [!] wat jammer genoeg zelden of nooit geschiedt), hetzij in de buitengewone vorm.
Me dunkt, als er gebeden moet worden, laat de doelstelling ervan helder wezen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------