BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 1 juni 2012

De Latijnse Mis; religieuze hersengymnastiek... juist ja! 'Become a Saint!'


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gewoon naar haar luisteren is hersengymnastiek.

Kijk, dat begrijp ik nu niet.

Modernisten hebben het over “eigentijdse jeugd“ die “binnen het kader van een veranderend wereldbeeld” naar “het geloof op zoek gaan.”

En daarin krijgen de Modernisten de steun van vele priesters en bisschoppen en licentiaten en professoren van bijna elke katholieke universitaire faculteit theologie ter wereld,

en dan kom er een eigentijdse tiener, die op eigentijdse wijze, in een eigentijdse taal, al die vragen en zoektochten van de Modernisten beantwoordt, door simpelweg te zeggen dat het allemaal in het missaal staat.

Hoe dan ook, na een dergelijke uiteenzetting zouden de Modernisten toch gewoon met de staart tussen de benen moeten afdruipen, want wat zij als ‘competitie’ beschouwen heeft hen net aangetoond dat ze in hun “zoektocht” ergens de verkeerde kant opgeslagen zijn, en in een doodlopende steeg beland zijn.

Dit meisje is vrij intens, ik geef het toe, maar ze is dan ook zeer analytisch.

Over Analyse gesproken, als je eens wil lachen, kijk hier naar:

http://www.youtube.com/watch?v=UTwkdEw8zMo&feature=relmfu

Luther mag zich gelukkig prijzen dat hij Johan von Eck als inquisiteur had.

Anoniem zei

Ik vind het fijn dat deze jongedame zoveel inspiratie vindt in haar missaal (ik heb nog een oud missaal van mijn grootmoeder, maar heb geen idee waar ik me nog een nieuw exemplaar zou kunnen aanschaffen).

Waar vind je nog degelijke religieuze literatuur voor kinderen en jongeren? In Brussel (mijn woonplaats) ken ik geen Nederlandstalige boekhandel die hierin nog gespecialiseerd is. De abdijboekhandel van Grimbergen is al jaren gesloten. Ook de boekhandel van de abdij Averbode was qua aanbod ontgoochelend. Tegenwoordig bestel ik wel eens op Colomba.nl, maar waar kan een katholieke ouder in België nog terecht voor een catechismus, een gebedenboek, een boek over de heiligen of gelijk welk katholiek geïnspireerd jeugdboek? In het Frans is er genoeg aanbod, maar mijn kinderen beheersen deze taal onvoldoende.

Indien katholieken in ons land enige invloed willen uitoefenen, kunnen ze eens beginnen met het bieden van degelijke literatuur voor alle leeftijdsgroepen. Argumenten dat onze Nederlandse taalgroep hiervoor te klein is, houden volgens mij geen steek, want er zijn voldoende evangelische boekhandels met een uitgebreid aanbod.

Als ouder geraak ik echt gefrustreerd over het immobilisme van de Vlaamse Kerk. Er is geen degelijke godsdienstles, geen degelijke literatuur, geen tv programma's, zelfs geen degelijke katholieke website voor jongeren. Wil de kerkleiding nog wel aan een toekomst werken? Als trouwe post-Vaticanum II-gelovige, heb ik zelf mijn informatie moeten vinden, maar het wordt almaar moeilijker.

Anoniem zei

In het Engels vind je alles wat je maar kan verzinnen. Maar daar zijn je kleinkinderen misschien ook niet mee gediend.

De Priesterbroederschap van Pius X publiceren heel veel in het Nederlands op het internet. Geef ze een telefoontje als je een boek of gedrukt document wil aankopen.

Maar dat is natuurlijk allemaal pre-1962.

Niet dat er veel met inhoud na 1962 gedrukt is. Het is inderdaad schrijnend hoe weinig degelijk katholieke literatuur er in het Nederlands beschikbaar is – in de boekhandel, op de pastorij of op het het Internet.

Het is misschien daar waar de Belgische bisschoppen het meest gefaald hebben.

Er is geen excuus. Moderne technologie laat toe lage-opgave boeken goedkoop te drukken. Een internetwinkel op je website is zo goed als gratis en eenvoudig.

Maar nee hoor, de Belgische Bisschoppen willen gewoon niet.

Ga eens naar Kerknet.be, kijk wat je daar vindt;

Je houdt het niet voor mogelijk.

Het zegt alles wat er over de Belgische Kerk te zeggen valt.

Een hele grote, dikke vette NUL.
_________
Heeft iemand gecheckt of ze de stekker wel ingestoken hebben?

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------