BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 13 april 2012

Het graf van Sint-Maarten in de Basilique-Saint-Martin-de-Tours

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geachte,

Zeer mooi dat je deze foto van het graf van de heilige Sint-Maarten van Tours op je website plaatst. Misschien kan je ook iets meer schrijven over deze Heilige die zo belangrijk geweest is voor de Kerstening van Frankrijk. Ik denk als we de mensen terug meer vertellen over deze zo belangrijke Heiligen, terug meer en meer mensen gaan inzien dat het Geloof de enige en enige Waarheid is.

Hoogachtend

Ferdinand Bracquez

Anoniem zei

Jullie zullen je wel herinneren dat het gerecht in haar bezeten zoektocht naar pedofielen een aantal graven opengebroken heeft. Ik heb me altijd afgevraagd, waarom? Dat houdt toch geen steek. Maar ik was natuurlijk vergeten dat sommigen een carrière van grafschennis maken; van Howard Carter tot Indiana Jones, zijn nu ook de ‘archeologen’ van het Belgisch gerecht zijn bijzonder geïnteresseerd in wat er naast het lijk in de doodskist ligt. Net zoals met het sluiten van kerken, gaat het over hoeveel geld er in de Kerk te rapen valt.

Vandaag staat er op de BBC website een artikel dat de British Library, de St. Cuthbert Gospel (niet te verwarren met de Lindisfarne-Gospel) voor 9 Miljoen Pond van de Jezuïeten (Society of Jesus (British Province)) heeft gekocht. Dit is de bijbel die in 698 AD samen met H. Cuthbert op Lindisfarne is begraven en is het oudste boek in Europa. Het graf was al opengebroken, in de tijd van de Vikingen om de relikwieën van H. Cuthbert tegen de Vikingen te beschermen. Na de Vikingen had de Bisschop van Durham het boek in zijn bibliotheek totdat Hendrik VIII het geconfisqueerd heeft in de Dissolution of the Monasteries. Daarna is de bijbel verkocht aan een antiquair, en op een of andere manier in het bezit van de Jezuïeten gekomen, die het nu voor 9 Miljoen Pond verkocht hebben.

Hoe dan ook, het punt hier is dat er in de doodskist van een belangrijke figuur van alles te rapen valt, en dat ze allemaal – gerecht, bisschop of wie ook de kans krijgt – hun tengels moeilijk thuis kunnen houden. De doden respecteren komt er natuurlijk niet bij kijken.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------