BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 8 februari 2012

Castellucci = Sterke beeldtaal, maar nutteloos...

GELOVEN LEREN over LEREN GELOVEN

http://gelovenleren.wordpress.com/2012/02/07/sterke-beeldtaal-maar-nutteloos/

Blijkbaar zijn er nog meer Katholieken die het oneens zijn met Bonny!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mgr. Bonny,

U zal wel op de hoogte zijn dat een paar maandern geleden Aartsbisshop Sanna van Sardinië, het toneelstuk ook heeft proberen goed te praten vanuit de Katholieke hoek, en U zal waarschijnlijk ook weten dat hij voor zijn moeite getipt werd als nieuwe Secretaris voor de Congregatie van de Geloofsleer. Wij nemen aan dat U dezelfde promotie nastreefde toen U Uw artikel schreef.

Maar het spijt me U te moeten meedelen dat het schrijven van artikels die het toneelstuk goedpraten vanuit de katholieke hoek, niet meer volstaan om tot Secretaris van de Congregatie van de Geloofsleer gepromoveerd te worden. Ik heb het van goede bron dat de vorige Secretaris, Kardinaal Angelo Amato, deze rol opnieuw gaat opnemen wanneer de huidige Secretaris Kardinaal Luis Ferrer aftreedt, wanneer hij de dialoog met de SSPX afgehandeld heeft.

U zal wel begrijpen dat deze stoelendans over de leiding van de Congregatie voor de Geloofsleeer, strategisch georkestreerd is door de H. Vader, en dat als gevolg er binnenkort geen plaats meer is voor apostaten in het Vaticaan.

De vergadering die voor volgende week belegd is tussen U, Mgr. Bonny, en Mgr. Levada zal daarom niet de vorm van een sollicitatiegesprek nemen.

Hoogachtend.

Anoniem zei

Een interessant aspect van dit opiniestuk is wat de betekenis is van twijfel. Twijfel is zeer subjectief, zelfs wisselend binnen hetzelfde individu en heeft geen wervend karakter, er gaat geen vuur van uit. Geloof richt zich op de objectieve waarheid die niet afhankelijk is van het individu, die niet manipuleerbaar is en die zeer confronterend kan zijn.
Als geloof subjectief wordt, wordt het inhoudsloos, amorf, leeg, onherkenbaar. Dat is waar de leegloper Bonny voor staat.

Anoniem zei

Ook een bisschop die met de mond open staat te staren naar de ontheiliging van Christus is STERKE BEELDTAAL.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------