BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 2 november 2011

Parijse moslims tégen christianophobie



De moslims in Parijs scanderen:


1. "CHRISTIANOPHOBIE : CA SUFFIT !!!"

2. "CHRETIENS, LA FRANCE EST A VOUS !!!"


Het is uiteindelijk zeer merkwaardig dat de oecumene en de interreligieuze dialoog van de modernistische kerk totaal niets opgeleverd heeft. Lauwe Christenen, zoals bijvoorbeeld een Johan Bonny, kunnen op weinig respect rekenen van Orthodoxen of moslims.

Het is dan ook zeer merkwaardig, dat een 'hardliner' zoals Mgr. Marcel Lefebvre met zijn Pius X, er beter in slaagt om de oecumene en de interreligieuze dialoog aan te zwengelen.

Het geheim zit hem waarschijnlijk in het feit dat de aanhangers van Pius X zeer trots zijn op hun geloof en er voor opkomen zonder schaamte. Dat werkt aanstekelijk!

Een bisschop Bonny die alleen maar worstelt met zijn geloof en niets zeker weet, spreekt de mensen niet aan!

Men moet overtuigd zijn van zijn zaak en het zeker weten!

Pius X dialogeert niet met de moslims, maar eist respect voor hun eigen geloofsovertuiging. Dat creëert een gemeenschappelijke basis tégen de atheïsten!

'Kardinaal' André Vingt-Trois van Parijs vindt deze Katholieke jongeren, Orthodoxen en moslims waarschijnlijk allemaal 'idioten'!!!

'Kardinaal' Vingt-Trois wordt hier duidelijk gelogenstraft en zou diep beschaamd moeten zijn!

Feit is dat 'kardinaal' Vingt-Trois zich totaal belachelijk gemaakt heeft en nu volledig buiten spel staat!

Het is inderdaad kras, dat de moslim-organisaties, Christus en de Katholieke Jeugd van Frankrijk, beter verdedigen dan de officiële Franse 'katholieke' instellingen met hun 'mandaat' om 'kardinaal' Vingt-Trois nog eens te parafraseren!

INCROYABLE! MGR 23 CONTRE LES CATHOLIQUES!

HALLUCINANT! "MONSEIGNEUR" 23 OU PLUTÔT 33 NE DÉFEND PAS SES OUAILLES, TOUS CEUX QUE LE "SPECTACLE" DES EXCRÉMENTS LANCÉS SUR LA FACE DU CHRIST INSULTE ET HUMILIE! IL LES CONDAMNE!

LES ORGANISATIONS MUSULMANES DÉFENDENT MIEUX LES CROYANTS CATHOLIQUES HUMILIÉS DANS LEUR FOI QUE LE PRÉTENDU ARCHEVÊQUE DE PARIS!


Inderdaad! De modernistische kerk heeft de Katholieke gelovigen niets te bieden en zal dan nu ook snel verdwijnen!!!

IMMANENTE GERECHTIGHEID!!!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is inderdaad raar, maar waar.

Het is ook mijn ervaring, en je hoort het steeds van de mensen in de kerk van Pius X waar ik naar de mis ga; velen hadden zich van het Geloof afgekeerd, omwille van de Modernisten, totdat ze Pius X ontdekten.

Modernisten jagen de mensen weg van de Kerk. Ze hebben niets te bieden, ze leuteren en zeveren over onbenulligheden, die niemand inspireren, terwijl ze elke maandagmorgen het katholiek geloof opnieuw uitvinden.

Je kan de modernisten met dit vergelijken: Je gaat naar de bakker voor een brood. Maar de bakker zegt, dat hij hij geen ordinair brood heeft, maar wel focaccia, matse, arepa en andere rare soorten brood, die niet direct gepast zijn om je boterham mee te maken. Wat doe je? Je zal dat raar brood wel kopen, omdat je toch iets te eten wil hebben. Maar je dringt erop aan dat je volgende keer gewoon brood wil.

Je gaat dan de volgende keer terug naar die bakker voor brood voor je boterham (of focaccia, want je vond dat vorige keer wel lekker) , maar nu heeft die bakker alleen pita brood. Wat doe je? Je draait je om en je gaat naar een bakker waar je wel zeker bent dat hij gewoon brood heeft.

Mensen willen gewoon de waarheid, uitgelegd op een manier dat het verstaan kan worden en op een manier dat het steek houdt.

Mensen die niet weten waar ze over praten, geen steek houden, proberen te liegen, of heimelijke bijbedoelingen hebben zijn gemakkelijk te herkennen. Etienne Vermeersch met zijn geboorteplanning in een vorige blogpost is daar een heel goed voorbeeld van. Zelfs mijn email spam filter herkent heimelijke bijbedoelingen.

Terwijl de waarheid steeds simpel is. Uitgelegd in zinnen van maximaal 10 woorden, waar je elk woord van begrijpt. Kijk naar Copernicus; de aarde is rond, draait rond de zon en de maan draait rond de aarde: simpel en begrijpelijk. Maar als je esoterische uitweidingen over het zonnestelsel begint te lezen, zoals die van Socrates of de theorieën van Donkere Materie en Energie, begin je je heel snel te vervelen, je verliest de draad en je gooit dat boek terzijde.

En dan ontmoet je je vrienden, en die zeggen; “Wat?! Je weet niet wat Socrates over het zonnestelsel te zeggen heeft?” Nee, ik ben slimmer dan dat. Je moet niet alles weten en kennen, maar hetgeen je weet moet Waar zijn. Zo ook is een goede ouderwetse Catechismus een goed begin als je het Geloof wil leren kennen.

Hetzelfde geldt wanneer je tegen je collega’s of vrienden – niet-gelovigen, of anders-gelovigen – zegt dat je Katholiek bent. Ze denken dat ze weten wat de Katholieke Kerk inhoudt. Ze vinden het belachelijk dat je je daarmee bezig houdt. Maar dan zeg je dat je naar Pius X gaat. Je moet wel eerst de achtergrond van Kardinaal Lefebvre en de Tridentijnse Mis een beetje uitleggen. Maar opeens vinden die niet- en anders-gelovigen dat niet meer belachelijk. Het dwingt respect af. Je zal zien dat niet-gelovigen bijzonder geïnteresseerd zijn en het hen aanspreekt, terwijl anders-gelovigen zich een beetje beschaamd (kunnen) voelen omdat ze (misschien) hun eigen geloof niet genoeg belijden of er niet genoeg vanaf weten. Maar zelf dwing je respect af en ze nemen je serieus.

Het toch oh zo gemakkelijk om Bisschop Bonny, Van Looy, of De Kezel belachelijk te maken; de dingen ze doen en de dingen ze zeggen. Maar dat ligt anders met een priester van de SSPX.

Ga maar eens naar een Kerk die door SSPX bediend wordt. Probeer het eens en kom het me maar zeggen indien ik gelijk of ongelijk heb.

een Katholieke jongere zei

Aangezien dit stuk ook binnenkort in Vlaanderen gaat spelen, moeten we dan niet OOK doen zoals de Franse jongeren? We mogen toch niet blind blijven? Guardian Angel, ben je bereid om mee je schouders onder dit protest te helpen zetten? Ik wil er alvast voor gaan! We kunnen niet niets doen!!

Anoniem zei

In antwoord aan Anoniem (1): mgr. (Marcel) Lefebvre is geen kardinaal geweest, diens volle neef Joseph-Charles (Lefebvre) wel.

Anoniem zei

Het is ongelooflijk irritant eigenlijk. Neem ik hier de moeite om over mijn zuurverdiende ervaringen uit te weiden, en het enigste dat ik hoor is dat ik me vergist heb tussen Aartsbisschop en Kardinaal, en de rest van mijn verhaal wordt genegeerd alsof het geen belang heeft.

Feiten horen correct te zijn, (en ik wilde je eerst bedanken voor de verbetering) maar binnen de geest van hetgeen ik geschreven heb en hetgeen er in Parijs aan de hand is, is een toelichting over welke Lefebvre Kardinaal of Aartsbisschop was, nutteloos, contra-productief, en verre van ter zake.

Wat hier belang heeft is: Dat in Parijs de traditionele katholieken in protest, biddend door de straten trekken. Dat de Modernisten in de Kerk er als verzopen katten bijstaan. Dat zelfs Moslims verontwaardigd zijn over hetgeen atheïsten in een toneelstuk durven doen. Dat Moslims helemaal niet gechoqueerd zijn wanneer traditionele katholieken biddend door de straat trekken - in tegenstelling tot wat anti-racisten, syncretisten, multi-culterelen, of anti-pedofielen, je willen wijsmaken. (zoals de anti-pedofielen van de H. Bloedprocessie, Brugge 2010) En beter nog, dat Moslims katholieke actie zelfs ondersteunen, omdat atheïsme een gemeenschappelijke vijand is, die niet alleen godsdienst aanvalt, en de mensheid in-het-algemeen aan slavernij wil onderwerpen.

Is het niet zo een beetje hoog tijd dat de Westerse Cultuur, gaat ophouden, excuses voor haar eigen bestaan te maken? Dat ze in het Westen (en Vlaanderen vooral) gaan ophouden elkaar af te kraken? Dat ze ophouden in raadsels te spreken omdat ze hun ongezouten mening niet durven uiten? En dat katholieken openbaar van hun geloof gaan getuigen - in woorden en daden?

De Discipelen en de Wereld - sal terræ et lux mundi - Matteüs 5:13-16

13 Gij zijt het zout der aarde; indien nu het zout zijn kracht verliest, waarmede zal het gezouten worden? Het deugt nergens meer toe dan om weggeworpen en door de mensen vertreden te worden.
14 Gij zijt het licht der wereld. Een stad, die op een berg ligt, kan niet verborgen blijven.
15 Ook steekt men geen lamp aan en zet haar onder de korenmaat, maar op de standaard, en zij schijnt voor allen, die in het huis zijn.
16 Laat zo uw licht schijnen voor de mensen, opdat zij uw goede werken zien en uw Vader, die in de hemelen is, verheerlijken.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------