BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 30 augustus 2011

Paus Benedictus XVI: "Hele generatie is er niet in geslaagd geloof door te geven"

Paus Benedictus XVI klaagde tijdens de slotviering van zijn ontmoeting met veertig oud-studenten aan dat een hele generatie katholieken er niet is geslaagd om het geloof door te geven aan de volgende generatie.

Kardinaal Christoph Schönborn, de aartsbisschop van Wenen [en zélf ook een modernist], hield de homilie, maar Benedictus XVI formuleerde bij de start persoonlijk enkele bedenkingen. Hij zei onder meer dat God afwezig lijkt in de wereld van vandaag, waarin mensen elders op zoek gaan om hun geestelijke dorst te lessen. Hij herinnerde eraan dat het de taak is van christenen om God bekend te maken en betreurde dat de vorige generatie daarin niet slaagde.

“Wij leerden God al van kindsbeen af kennen. Wij vragen vergiffenis omdat wij Zijn aanwezigheid en grootsheid nauwelijks bekend hebben gemaakt”, zei de Paus.

Bron: Gazet van Antwerpen

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe zit het met de huidige catechese?

The Guardian Angel zei

Verklaar je nader.

Anoniem zei

als je een huidige cathechismus wil bestuderen:

“YOUCAT” van Cardinal Christoph Schonborn met voorwoord van Paus Benedictus XVI,

is een goed begin.

De Paus heeft 700,000 kopieën in 13 talen van YouCat laten uitdelen (als persoonlijk geschenk) tijdens de WJD.

Anoniem zei

Neen, het is geen goed begin. De Catechismus van JPII staat bol van dubbelzinnigheden en onduidelijkheden, dat was niet het geval in de vorige Catechismus van Paus Benedictus XV (niet XVI !). En die dubbelzinnigheden worden in deze tijd gebruikt door de modernistische bisschoppen om toch in ketterij te vervallen. En de "YouCat" (wat een monster van een woord) is een nog halfslachtiger afkooksel van de Catechismus van JPII. Er is maar één oplossing : Weg met alle nieuwigheiden van na Vaticanum II. Herstel van de "oude" orde en algemene restauratie zoals de H. Pius X het heeft in gang gezet. Anders blijven we dweilen met de kraan open. Ik help daar niet meer aan mee. A.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------