BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 27 mei 2011

Paus Benedictus kreeg op 25 mei een tiara cadeau

5 opmerkingen:

Anoniem zei

ofte de driekroon...

Anoniem zei

Beetje vreemd toch?! Benedictus XVI besloot in 2005 de tiara weg te laten uit zijn wapenschild nadat deze reeds niet meer gebruikt werd bij de inauguratie. In plaats van de pauselijke driekroon prijkt een bisschoppelijke mijter met drie banden boven schild, sleutels en pallium.

The Guardian Angel zei

De tiara blijft het symbool van het Pausdom!

Anoniem zei

Paulus VI mag zijn Tiara wel afgezet hebben, maar Hij of Zijn opvolgers hebben niets aan de Constitutio Apostolica omtrent de kroning van een Paus veranderd.

Er bestaan trouwens een paar dozijn Tiara’s en misschien zelfs meer omdat wanneer ze geschonken worden door een privépersoon, de schenking vaak niet gepubliceerd wordt.

Paus Johannes Paulus II heeft ook een tiara uit Hongarije gekregen in 1981, maar dat is pas 20 jaar later openbaar gemaakt.

Anoniem zei

En hij draagt hem ... niet.
Tekort aan de eer die hij verschuldigd is aan Christus ! Hij draagt die tiara niet voor zijn eigen eer. Ze hebben het nog altijd niet begrepen dat ze (ook de Paus) God moeten dienen, zoals het HEM behaagt, niet ... zoals hun eigen hoed staat (oude Antwerpse uitdrukking om uw goesting te doen).
A.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------