BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 19 september 2010

Zaligverklaring van Kardinaal John Henry Newman


John Henry Newman (Londen, 21 februari 1801 - Birmingham, 11 augustus 1890) was een Engelse theoloog en bekeerling tot het Katholieke geloof. In 1879 werd hij door Paus Leo XIII kardinaal gecreëerd. Hij koos als wapenspreuk: Cor ad cor loquitur (Het hart spreekt tot het hart). Hij werd niet tot bisschop gewijd.

Newman studeerde aan Oriel College en Trinity College te Oxford en werd er professor. In zijn jonge jaren was hij een belangrijke figuur binnen de Oxford beweging die ernaar streefde om de Anglicaanse Kerk dichter bij haar Katholieke wortels te brengen. In 1845 trad hij toe tot de Rooms-Katholieke Kerk.

Hij werd tot priester gewijd en trad toe tot de gemeenschap van de Oratorianen. Zowel vóór als na zijn bekering schreef hij een aantal invloedrijke boeken, waaronder Via Media, Poging tot het ontwikkelen van een christelijke leer, An Idea of a University en de Grammar of Assent.

Zondag, 19 september 2010 werd Kardinaal Newman door Paus Benedictus XVI in Cofton Park, Birmingham, zalig verklaard.

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------