BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 21 april 2009

Nuntius betreurt spanningen tussen België en de Heilige Stoel

Dinsdag, 21 april 2009

Mgr. Karl-Josef Rauber, de Pauselijke Nuntius in België en Luxemburg, zegt in een vandaag verschenen interview met de Duitse Katholieke krant ‘Die Tagespost’ dat hij de Belgische demarche inzake de uitspraken van Paus Benedictus XVI over de rol van condooms in de strijd tegen aids slechts moeilijk kan begrijpen.

“De Paus sprak niet in België en al evenmin in een gewezen Belgische kolonie of mandaatgebied zoals Congo of Burundi. Hij deed zijn uitspraken tijdens zijn reis naar Kameroen”, aldus de Nuntius.

De Nuntius formuleert in het gesprek bedenkingen bij de media in het algemeen, die de aids-uitspraken van de Paus vertekend en uit zijn context gehaald hebben weergegeven en zo mee aanleiding gaven tot een escalatie.

De Nuntius vermoedt dat ook een bepaald soort antiklerikalisme in de zaak een rol heeft gespeeld. Anderzijds wijst hij erop dat in het verdere verloop van de discussie de correcte tekst geciteerd is geworden en “dat een aantal volkvertegenwoordigers op zijn minst de moeite gedaan hebben om de zaken voor te stellen zoals ze werkelijk zijn”.

Op de vraag of ons land op het vlak van aidsbestrijding resultaten kan aandragen die een kritische houding tegenover de Paus wetenschappelijk kunnen onderbouwen, antwoordt Mgr. Rauber dat hem geen cijfers bekend zijn die erop wijzen dat de export van condooms naar Afrika, ook vanuit België, tot een verbetering van de situatie hebben geleid. “En ook in de debatten bleek niet dat de critici van de paus zich op wezenlijke vooruitgang in de strijd tegen aids konden beroepen.”

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------